Home » Posts tagged with » саат кула
Најсмешните македонски видеа низ годините

Најсмешните македонски видеа низ годините

Ова се неколку видеа кои изминатава деценија многумина насмеаја до солзи. Нема ништо пооригинално од спонтаноста, па дури кога таа излегува не баш онака како што сакаме. Во секој случај, ако смеата го продолжува животот, овие видеа не направија „малку поче“ долговечни. Листата секако не е конечна, ако имате предлози пишете ги на www.facebook.com/kicevo „Пато…“ […]

Кичевската Саат Кула

Кичевската Саат Кула

  Изградена е во 1741 година. Османлиите граделе саат кули само во оние места кои ги сметале за градски населби. Кулата била изградена во подножјето на Китино кале, и се гледала од цела чаршија. По неа еснафот го мерел денот. Цели 185 години го покажувала времето на кичевчани. Не се знае точно од каде е […]