Home » Posts tagged with » советници
Усвоен буџетот на општина Кичево за 2015 година

Усвоен буџетот на општина Кичево за 2015 година

Советот на општина Кичево вчера едногласно го усвои буџетот на општината за 2015-та година, кој изнесува 700 милиони денари. Со буџетот се усвоија и програмите за развои во свертата на културата, спортот, социјаната заштита, локалниот економски развои и животната средина. На седницата пред советниците се обрати градоначалникот на општина Кичево Фатмир Дехари кој откако им […]

Кичевскиот совет ќе го носи буџетот за 2015 година

Кичевскиот совет ќе го носи буџетот за 2015 година

Советниците во општина Кичево утре ќе ја одржат 25-тата седница на советот. На дневен ред ќе се најдат следните точки: 1. Предлог Буџет на Општина Кичево за 2015 година. 2. Предлог Одлука за извршување на буџетот на Општина Кичево за 2015 година. 3. Предлог Одлука за измена и дополна на траен отпис на даночните обврски. […]

Кичевчани за Кичево: Неправилното распределување на блок дотациите предизвика колапс во наставата во кичевските училишта (видео)

Кичевчани за Кичево: Неправилното распределување на блок дотациите предизвика колапс во наставата во кичевските училишта (видео)

Вчера во дневникот 1 на Сител телевизија вклучување во живо имаа советници од коалицијата „Кичевчани за Кичево“ кои ја запознаа пошироката македонска јавност со проблемите и причините со кои се соочуваат кичевските училишта. Своја изјава дадоа советниците членови на оваа коалиција од ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, Дејан Пандилески и Чедомир Арсовски. Покрај нив, како член на […]

Кичевските советници ја одржуваат 22-та седница на советот

Кичевските советници ја одржуваат 22-та седница на советот

Советниците во општина Кичево денес ја одржуваат 22-та седница на советот. На дневен ред ќе се најдат следните точки: 1. Усвојување на Годишната Програма за работа за учебната 2014/2015 година од ОУ „Кузман Јосифоски – Питу“ Кичево 2. Предлог Одлука за измена и дополна на Одлуката за извршување на буџетот на Општина Кичево за 2014 […]

Кичевскиот совет утре ќе ја одржи 10-тата седница

Кичевскиот совет утре ќе ја одржи 10-тата седница

Советниците од Општина Кичево утре ќе ја одржат 10-тата седница со почеток во 10:00 часот. На дневен ред има 12 точки по кои ќе се расправа и тоа: 1. Усвојување на Квартален извештај за извршување на буџетот на општина Кичево за извештајниот период од година до 30.11.2013 година. 2. Предлог Одлука за измена и дополна […]

Кичевскиот совет утре ќе ја одржи 9-тата седница

Кичевскиот совет утре ќе ја одржи 9-тата седница

Советниците од Општина Кичево утре ќе ја одржат 9-тата седница со почеток во 10:00 часот. На дневен ред има 17 точки по кои ќе се расправа и тоа: Дневен ред 1. Усвојување на Годишна програма за работа на ЈОУ за деца – детска градинка “Олга Мицеска“ Кичево за учебната 2013 -2014 година. 2. Предлог Одлука […]

Дознајте кои се советниците на заедничката советничка листа за Кичево

Дознајте кои се советниците на заедничката советничка листа за Кичево

По постигнатиот договор за коалицирање помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ на локално ниво во општините Кичево и Струга, ова се 23 канидати за советници во совтот на Општина Кичево. 1. Дејан Пандилески (ВМРО-ДПМНЕ) 2. Ванчо Србакоски (СДСМ) 3. Јана Костадиноска (СДСМ) 4. Александар Арсоски (ВМРО-ДПМНЕ) 5. Ленка Коциќ Каранфилоска (ВМРО-ДПМНЕ) 6. Чедо Арсоски (СДСМ) 7. Идавер […]

Потврдено, Кичевчани ќе гласаат за една заедничка граѓанска листа за советници

Потврдено, Кичевчани ќе гласаат за една заедничка граѓанска листа за советници

Управниот суд  попладнево ја уважи тужбата на СДСМ кој се јавува како подносител на Листа за кандидати за избор на советници на Совет на Општина Кичево. Со тоа се потврдува договорот за коалицирање помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во Кичево. Претходно заедничката листа беше одбиена од страна на Општинската изборна комисија во Кичево иако истата беше […]

Во Македонски Брод секој десетти жител на советничка листа

Во Македонски Брод секој десетти жител на советничка листа

Ни помал град, ни повеќе советнички листи за претстојните локални избори. Тоа е актуелната слика на првиот град на реката Треска деновиве, кога се поднесуваа кандидатурите за градоначалници и советничките листи, за претстојните локални избори. -Нашиот град е рекордер по бројот на советнички листи, кои беа поднесени за претстојните локални избори.Така што во нашата општина […]

Кичевскиот совет ја одржува 41.седница

Кичевскиот совет ја одржува 41.седница

Советниците од советот на Општина Кичево денес  ја одржуваат четириесет и првата седница. Точките на кои ќе се расправа се: 1. Годишна Програма за работа на ОУ „Санде Штерјоски“ Кичево за учебната 2012/2013 година. 2. Годишна Програма за работа на ОУ „Д-р Владимир Полежиноски“ Кичево за учебната 2012/2013 година. 3. Годишна Програма за работа на […]