Home » Posts tagged with » совет
Советниците од „Кичевчани за Кичево“ ја напуштија седницата на советот

Советниците од „Кичевчани за Кичево“ ја напуштија седницата на советот

Уште една седница на кичевскиот совет помина неславно. Предмет на недоразбирање беше точката 5 – „Предлог Одлука за именување на име на улици “, од 26-тата седница на советот. Советниците во материјалите кои ги добиле по електронски пат, оваа точка била оставена празна и без конкретни предлози. За истата, не била одржана Комисијата за односи […]

Усвоен буџетот на општина Кичево за 2015 година

Усвоен буџетот на општина Кичево за 2015 година

Советот на општина Кичево вчера едногласно го усвои буџетот на општината за 2015-та година, кој изнесува 700 милиони денари. Со буџетот се усвоија и програмите за развои во свертата на културата, спортот, социјаната заштита, локалниот економски развои и животната средина. На седницата пред советниците се обрати градоначалникот на општина Кичево Фатмир Дехари кој откако им […]

Кичевскиот совет ќе го носи буџетот за 2015 година

Кичевскиот совет ќе го носи буџетот за 2015 година

Советниците во општина Кичево утре ќе ја одржат 25-тата седница на советот. На дневен ред ќе се најдат следните точки: 1. Предлог Буџет на Општина Кичево за 2015 година. 2. Предлог Одлука за извршување на буџетот на Општина Кичево за 2015 година. 3. Предлог Одлука за измена и дополна на траен отпис на даночните обврски. […]

Советот на општина Кичево без решение за проблемот со греењето на две училишта

Советот на општина Кичево без решение за проблемот со греењето на две училишта

Советниците во општина Кичево денеска во рамки на 23 седница се обидуваа да изнајдат решение за проблемот со обезбедување нафта за греење за две основни училишта во градот кои веќе три недели ја бојкотират наставата. Советникот од редовите на коалицијата „Кичевчани за Кичево“, Дејан Пандилски побара нафтата за греење да се обезбеди од буџетот на […]

Кичевските советници ќе расправаат за распределба на блок дотациите за училиштата

Кичевските советници ќе расправаат за распределба на блок дотациите за училиштата

Кичевскиот совет утре ќе ја одржи 23-тата седница. Меѓудругото ќе се расправа и за критериумите за распределба блок дотациите на основните и средните училишта на територијата на Општина Кичево за кои е надлежна самата општина. Меѓудругото, советниците ќе го разлгедуваат и кварталниот извештај за реализирањето на општинскиот буџет за оваа година. Седницата ќе започне во […]

Кичевските советници ја одржуваат 22-та седница на советот

Кичевските советници ја одржуваат 22-та седница на советот

Советниците во општина Кичево денес ја одржуваат 22-та седница на советот. На дневен ред ќе се најдат следните точки: 1. Усвојување на Годишната Програма за работа за учебната 2014/2015 година од ОУ „Кузман Јосифоски – Питу“ Кичево 2. Предлог Одлука за измена и дополна на Одлуката за извршување на буџетот на Општина Кичево за 2014 […]

Локалната власт на ДУИ во Кичево ги маргинализира граѓаните неалбанци

Локалната власт на ДУИ во Кичево ги маргинализира граѓаните неалбанци

Локалната власт на ДУИ во Кичево ги маргинилизира граѓаните на општина Кичево од неалбанска националност, реагираат од Советничката група Кичевчани за Кичево. На денешната 21-ва седница на Советот на Општина Кичево беа разгледувани годишните програми од основните и средните училишта и детската градинка „Олга Мицеска“. -Додека претставникот на детската градинка Олга Мицеска беше тотално измачуван […]

Кичевскиот совет утре ќе ја одржи 10-тата седница

Кичевскиот совет утре ќе ја одржи 10-тата седница

Советниците од Општина Кичево утре ќе ја одржат 10-тата седница со почеток во 10:00 часот. На дневен ред има 12 точки по кои ќе се расправа и тоа: 1. Усвојување на Квартален извештај за извршување на буџетот на општина Кичево за извештајниот период од година до 30.11.2013 година. 2. Предлог Одлука за измена и дополна […]

Кичевскиот совет утре ќе ја одржи 9-тата седница

Кичевскиот совет утре ќе ја одржи 9-тата седница

Советниците од Општина Кичево утре ќе ја одржат 9-тата седница со почеток во 10:00 часот. На дневен ред има 17 точки по кои ќе се расправа и тоа: Дневен ред 1. Усвојување на Годишна програма за работа на ЈОУ за деца – детска градинка “Олга Мицеска“ Кичево за учебната 2013 -2014 година. 2. Предлог Одлука […]

Чествување по повод 110 години од смртта на Јордан Пиперката

Чествување по повод 110 години од смртта на Јордан Пиперката

Во организација на Општината Демир Хисар, на познатиот војвода Јордан Сиљанов Пиперката денеска беше оранизирано достоинствено чествување по повод 110 годишнината од неговата херојска смрт во крвавата пресметка со турскиот аскер на 10-ти август 1903 година на Церско Поле. По тој повод, висока општинска делегација предводена од претседателот на Советот Кире Ристевски и заменик градоначалникот […]

Page 1 of 212