Home » Posts tagged with » социјални мрежи
BIG DATA

BIG DATA

Големите податоци или големата количина на податоци (Big Data ) се нов прозорец на вредни информации во бизнисот и во денешно време речиси секој поголем ,но и помал бизнис не може да биде во тек со светските трендови доколку една компанија нема одредена информација во точен момент за стартирање на својот нов продукт (најсвеж пример […]

Нова социјална мрежа претендира да ги загрози Facebook и Twitter

Нова социјална мрежа претендира да ги загрози Facebook и Twitter

Фид (https://www.pheed.com/) е новата социјална мрежа која најави дека ќе ги „реши“ недостатоците кои им пречат на корисниците на Facebook и Twitter. Создавачите на Фид во првите неколку дена од постоењето успеале да соберат повеќе од 350.000 членови. Концептот е едноставен бидејќи Фид им овозможува на корисниците да ги делат сите видови на дигиталната содржина, […]