Home » Posts tagged with » таблета
Таблета која го продложува животот до 120 години

Таблета која го продложува животот до 120 години

Руски научници откриле антиоксиданс кој го одлага процесот на стареење и таа формула веќе ја тестирале на стаорци, глувци и кучиња. Иако целата приказна изгледа како да е дел од некој научно-фантастичен филм, сепак ако тестирањата се потврдат, наскоро би можело одлагањето на стареењето да стане реалност. Научниците сметаат дека овој антиоксиданст преработен во таблета, […]