Home » Posts tagged with » театар
„Од кол на кол“ па в петок и во Кичево

„Од кол на кол“ па в петок и во Кичево

Народниот театар „Војдан Чернодрински“ од Прилеп овој петок (5 декември) ќе се претстави пред кичевчани со урнебесната комедија „Од кол на кол“ во режија на Коле Ангеловски. Претставата ќе се одржи во големата сала на Н.У. Центар за култура „Кочо Рацин” – Кичево со почеток во 19.00 часот. Влезот за претставата чини симболични 50 денари, […]

Премиера на претставата „Се е баш добро маче“ во Ц.К во Кичево

Премиера на претставата „Се е баш добро маче“ во Ц.К во Кичево

По подолг период љубителите на театарската уметност од Кичево, ќе можат да уживаат во претставата “Се е баш добро маче” во изведба на познатото драмско студио„ Солзи и смеа” од Битола.Се очекува оваа урнебесна комедија да ги расположи гледачите во Центарот за култура во Кичево, кои по подолг период  ќе можат да уживаат во една […]