Home » Posts tagged with » територијална поделба
10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

Тешко ми е што го пишувам ова. После 10 години е уште погорко чувството отколку тој врнежлив 7-ми ноември. Денес, точно пред 10 години се одржа референдумот против новата територијална организација на Република Македонија. 10 години после тоа, само на најиндоктриниран слепец не му е јасно која катастрофа претставуваше тој закон. Ќе ме извините за […]

ТЕМА: Избирачките одбори во Кичево за Локалните избори 2013

ТЕМА: Избирачките одбори во Кичево за Локалните избори 2013

Изминатите неколку дена актуелна беше темата посветена на Избирачките одбори во Кичево за престојните Локални избори во 2013. Оправдано, после неколку новинарски написи, истата предизвика големо внимание помеѓу кичевчани. Со цел да нема разногласија, ќе се потрудиме појасно да пренесеме по која методологија се избираат, врз база на што се избираат, влијанието на територијалната поделба […]

ДУИ сепак ќе кандидира кандидат за градоначалник на Кичево

ДУИ сепак ќе кандидира кандидат за градоначалник на Кичево

По веста која ја пренесе телевизијата Канал5 дека ДУИ нема да кандидира кандидат за градоначалник, телевизијата ретерираше и ја помени веста дека сепак партијата на Али Ахмети ќе кандидира кандидат за градоначалник на Кичево. Која беше заднината така лесно да се напише вест за ова тешко прашање истовремено повикувајќи се на наводен висок функционер на […]