Home » Posts tagged with » турски инвеститори
Градоначалникот на Кичево ги пречека инвеститорите од Турција

Градоначалникот на Кичево ги пречека инвеститорите од Турција

Денеска во општина Кичево, градоначалникот Благоја Деспотоски им беше домаќин на претставниците од стопанската комора на Измир, Република Турција. Турската бизнис делегација ја предводеа г-нот Медат Сенај, началник за стопански развој на градот Измир, и г-нот Имет Хочаоглу, приватен бизнисмен, сопственик на фабрика од прехрамбената индустрија. Г-нот Хочаоглу, кој е роден во Кичево, а сега […]