Home » Posts tagged with » улица
Големо паднато дрво блокира улица во Кичево

Големо паднато дрво блокира улица во Кичево

Дрво утрово паднало и ја блокирало улицата „Јанко Михајлоски“ по кејот на реката сушица. За среќа нема повредени, но улицата во моментов е непроодна. Избегнувајте ја додека паднатото дрво не биде отстрането. Испратил Филип Маркоски

И кај нас еден ден…

И кај нас еден ден…

Улица во Јужна Кореја. Досетлив начин како да останат чисти. Здравје, еден ден и кај нас…

Нови бекатон плочки и канделабри на ул. „11 Октомври“ во Кичево

Нови бекатон плочки и канделабри на ул. „11 Октомври“ во Кичево

Деновиве заврши поставувањето на новите канделабри и бекатон плочки на тротоарите на една од најстарите улици во Кичево 11 –ти Октомври. Овој зафат е дел проектот за реконструкција на улиците и тротоарите во средиштето на градот. Деновиве засилено течат работите на некогашната занаетчиска улица , попозната како Оридска. Со завршувањето на овој зафат  средиштето на градот […]

ФОТО: Продолжуваат работите за реконструкција на кичевскиот водовод

ФОТО: Продолжуваат работите за реконструкција на кичевскиот водовод

Деновиве беше извадена коцката во централното градско подрачје по должина на улицата „Александар Македонски“ каде започнуваат работите за реконструкцијата на водоводот на овој потег. Ова е нова фаза од реконструкцијата на стариот кичевски водовод со кој ќе се обезбеди поголем квалитет во водоснабдувањето на кичевчани. Досега беа приклучени неколку населби кои добиваат вода од новиот […]

Градот на можности и бесплатен паркинг

Градот на можности и бесплатен паркинг

Ваква демократија нема ни на западот, камоли на истокот. Иновација на паркирањето. Другите се глупи па не им текнала ваква паркинг-можност. Фото: Facebook

ФОТО: Започна асфалтирањето на „Александар Македонски“

ФОТО: Започна асфалтирањето на „Александар Македонски“

Започна асфалтирањето на улицата „Александар Македонски“ (поранешна „Маршал Тито“). По неколку месеци работа централното градско подрачје ќе добие нов лик.

Kанализационен приклучок на ул „11 Октомври“

Kанализационен приклучок на ул „11 Октомври“

ЈП Комунелец го финализира канализациониот приклучок во должина од 52 метри кој се наоѓа во централното градско подрачје на улица „11 Октомври“, во близина на бензиската пумпа Пуцко Петрол.  

ФОТО: Забрзано се работи на улицата Александар Македонски – тротоарите скоро готови

ФОТО: Забрзано се работи на улицата Александар Македонски – тротоарите скоро готови

Привршуваат работите од првата фаза на комплетната реконструкција на улицата Александар Македонски во централното градско подрачје. Полека но сигурно улицата го добива конечниот лик. Тротоарите се скоро целосно завршени, а при крај се реконтрукцијата и поставување на нови и современи водоводни, електрични и телефонски инсталации. Поради лошите решенија од минатото кога се поставувале овие инсталации […]