Home » Posts tagged with » учк
10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

Тешко ми е што го пишувам ова. После 10 години е уште погорко чувството отколку тој врнежлив 7-ми ноември. Денес, точно пред 10 години се одржа референдумот против новата територијална организација на Република Македонија. 10 години после тоа, само на најиндоктриниран слепец не му е јасно која катастрофа претставуваше тој закон. Ќе ме извините за […]

Фазли Велиу изел ќотек во Ваксинце

Фазли Велиу изел ќотек во Ваксинце

Фазли Велиу, идеологот на УЧК и вујко на лидерот на ДУИ Али Ахмети, бил физички нападнат во Ваксинце за време на одбележувањето на годишнината од загинувањето на командант „Тигри“ – јавува телевизијата Канал5. Локалното население и иницијативниот одбор барале на настанот да нема политичари. Меѓутоа тоа не било испочитувано и Велиу се појавил во друштво […]

ФОТО: И Али Ахмети „си метна пушка малихера“ за денешниот митинг во Кичево

ФОТО: И Али Ахмети „си метна пушка малихера“ за денешниот митинг во Кичево

Пред неколку часови се појави и овој повик и тоа на Facebook страната на ДУИ. По Фатмир Дехари, еве го и Али Ахмети со калашњиков. Апел до сите граѓани на Кичево да не подлегнуваат на никакви провокации.

ФОТО: Урнат билборд на кандидатот Деспотоски и уште неколку уништени

ФОТО: Урнат билборд на кандидатот Деспотоски и уште неколку уништени

Вчера во вечерните часови урнат е рекламен билборд на кандидатот Благоја Деспотоски – Ташко, а уште неколку се уништени со црна боја и на нив со спреј се исчкртани пароли „УЧК“ и редниот број на противкандидатот на Деспотоски. Дали некој е нервозен поради се поизвесната победа на Благоја Деспотоски?

Фатмир Дехари и официјално кандидат за градоначалник на Кичево од ДУИ

Фатмир Дехари и официјално кандидат за градоначалник на Кичево од ДУИ

ДУИ ги отвори картите за Кичево. Како што и се шпекулираше неколку месеци, од вчера и официјално сегашниот градоначалник на Осломеј ќе биде кандидат на ДУИ за градоначалник на Кичево. Според она што е наведено во неговата биографија, Дехари е роден е на 17.09.1974 во Кичево.  Основното образование го има завршено во село Србица – […]