Home » Posts tagged with » фатмир дехари
Усвоен буџетот на општина Кичево за 2015 година

Усвоен буџетот на општина Кичево за 2015 година

Советот на општина Кичево вчера едногласно го усвои буџетот на општината за 2015-та година, кој изнесува 700 милиони денари. Со буџетот се усвоија и програмите за развои во свертата на културата, спортот, социјаната заштита, локалниот економски развои и животната средина. На седницата пред советниците се обрати градоначалникот на општина Кичево Фатмир Дехари кој откако им […]

Владата ќе даде нафта за кичевските училишта, учениците се враќаат на настава

Владата ќе даде нафта за кичевските училишта, учениците се враќаат на настава

На повидок е крај на голготата на кичевските основци и нивните родители. До петок треба да се реши проблемот со греење во училишта „Кузман Јосифоски – Питу“ и „Др. Владимир Полежиноски“, во кои наставата е во прекин петта недела поради тоа што нема греење. Според министерот за образование Абдилаќим Адеми, Кичево ќе добие нафта од […]

Село горит, Фатмир се шетат

Село горит, Фатмир се шетат

Додека ескалира состојбата со наставата во кичевските училишта кои немаат ни струја ни нафта за огрев, градоначалникот на Кичево, Фатмир Дехари беше до Швајцарија. Не бил сам, друштво му правел и претседателот на советот на општината, Ќамил Алиу. Присуствувале на седмата средба на селениците во Швајцарија. Средбата се случувала во вторникот  на 11 ноември. Истиот […]

Во Кичево се одржа прва форумска сесија за буџетот на општината

Во Кичево се одржа прва форумска сесија за буџетот на општината

Во Кичево денеска се одржа прва форумска сесија во рамки не програмата „Форуми во заедницата“ во организација на Агенцијата за развој и соработка на Швајцарија и општинската администрација. Во рамки на ова форумска сесиа е предвидено граѓаните и невладините организаци да имат директен удел во креирањето на општинскиот буџет за наредната година . – Целта […]

10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

Тешко ми е што го пишувам ова. После 10 години е уште погорко чувството отколку тој врнежлив 7-ми ноември. Денес, точно пред 10 години се одржа референдумот против новата територијална организација на Република Македонија. 10 години после тоа, само на најиндоктриниран слепец не му е јасно која катастрофа претставуваше тој закон. Ќе ме извините за […]

Заврши протестот на родителите пред општина Кичево

Заврши протестот на родителите пред општина Кичево

Заврши мирниот протест пред Општина Кичево на кој родителите на учениците кои учат во основните училишта „Кузман Јосифоски – Питу“ и „Д-р. Владимир Полежиноски“  побараа од општинските власти да се реши проблемот со греењето во овие две училишта. Делегација на родители беше примена од страна на градоначалникот Фатмир Дехари со едно единствено барање: Кога ќе […]

Во понеделник протест пред општина Кичево

Во понеделник протест пред општина Кичево

Советот на родители чии деца учат во основните училишта „Кузман Јосифоски – Питу“ и „Владимир Полежиноски“ донесе одлука заедно во понеделник да излезат на протест пред општина Кичево. Протестот ќе се одржи во 10 часот. Бараат општината да го реши проблемот и да обезбеди нормално одвивање на наставата за нивните деца. Родителите се принудени на ваков чекор […]

Зошто градоначалникот Фатмир Дехари ја напушти свеченоста за автопатот во саботата?

Зошто градоначалникот Фатмир Дехари ја напушти свеченоста за автопатот во саботата?

Градоначалникот на Кичево, Фатмир Дехари во саботата демонстративно ја напуштил свеченоста по повод отпочнувањето на градежните работи на автопатот Кичево – Охрид. Оваа негова реакција беше мирно проследена од страна на неговите сопартијци кои останаа да ја проследат манифестацијата до крај. Во дел од медиумите на албански јазик кратко беше пренесена неговата изјава дека „не […]

Албанскиот диктатор Енвер Хоџа постхумно одликуван во Кичево

Албанскиот диктатор Енвер Хоџа постхумно одликуван во Кичево

За време на манифестацијата „Пламениот јануари“ во организација на Општина Кичево и Организацијата на Ветерани на УЧК која се одржала во домот на културата „Кочо Рацин“ во Кичево, меѓудругите, постхумно бил одликуван со благодарница и албанскиот комунистички диктатор, Енвер Хоџа, дознава Кичево.мк. Наградата ја примил неговиот син Илир Хоџа. Наградата на Хоџа ја предал лично […]

Министерот Адеми во работна посета на општина Кичево

Министерот Адеми во работна посета на општина Кичево

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми денеска во рамки на работната посета на Кичево се сретна со градоначалникот Фатмир Дехари. На средбата министерот Адеми го запознал градоначалникот Дехари за проектите кои се предвидени за Кичево односно за за водоснабдувањето на Зајас и околните места и подобрување на канализацијата на самото градско подрачје, како и предвидента изградба […]

Page 1 of 41234