Home » Posts tagged with » форум
Во Кичево се одржа форум со работодавачи за повеќе вработувања во бизнис-секторот

Во Кичево се одржа форум со работодавачи за повеќе вработувања во бизнис-секторот

Форум на тема „Со подобри политики на поддршка до повеќе вработувања на бизнис – секторот“ се одржа вчера во Регионалната комора во Кичево. Форумот го отвори претставникот на Министерството за труд и социјална политика Оливера Ставрова, која рече дека целта на форумот е презентирање на активните програми и мерки за вработување, на локалните примери од […]

Форум со работодавачите – законот за јавни набавки ги подјадува локалните фирми

Форум со работодавачите – законот за јавни набавки ги подјадува локалните фирми

Дваесетина локални бизнисмени од кои повеќето се корисници на владините мерки за вработување, со внимание ја проследија презентацијата на најновите активни програми и мерки за вработување. На вториот Форум со работодавачите што го организира општината Демир Хисар, присуствуваше и говореше градоначалникот Љупчо Блажевски кој, покрај другото рече дека не треба да се заборави и занемари […]

Заменик – министерот Сајкоски на форум за климатски промени

Заменик – министерот Сајкоски на форум за климатски промени

Заменикот министер за локална самоуправа Горгија Сајкоски учествуваше на Форумот за проценка на локалнтата акција за справување со климатските промени. – Неделава во Вардарскиот плански регион, со поддршка на УНДП е отворено заедничко одделение за енергетска ефикасност на општините од овој плански регион.    Грижата за животната средина и справувањето со климатските промени се во […]

Деспотоски: Со изградбата на автопатот ќе заживее кичевското стопанство и регион

Деспотоски: Со изградбата на автопатот ќе заживее кичевското стопанство и регион

Изградбата на автопатските делници од Кичево до Охрид и од Скопје до Штип ќе придонесе за развој на економијата и туризмот во источниот и западниот дел на државата и нивно доближување до главниот град. Ќе се намали времето на патување и ќе се зголеми безбедноста на патиштата, а индустриските зони во градовите низ државата ќе станат поатрактивни за […]