Home » Posts tagged with » Чељабинск
Непозната голема експлозија на небото над Свердловск, Русија (фото + видео)

Непозната голема експлозија на небото над Свердловск, Русија (фото + видео)

Невообичаено силна експлозија го потресе небото над рускиот регион Свердловск, на Уралските планини. Додека локалните жители ја „уловија“ експлозијата на камери, научнииците и безбедносните служби сеуште неможат да го објаснат овој настан. Експлозијата се случила над градот Реж и траела неколку секунди на 14 ноември. Прв на интернет снимката ја поставил некој возач, за веднаш […]

ВИДЕО: Рускиот метеорит бил соборен со ракета?

ВИДЕО: Рускиот метеорит бил соборен со ракета?

Интересно видео на кое може да се забележи дека објект, налик на ракета се движи накај метеоритот и го удира по што истиот се распрскува во делови. Руските власти не се изјаснија дали воопшто имало било каква интервенција од нивна страна. Доколку метеоритот не се распрснеше и паднеше во едно парче, последиците ќе беа катастрофални, […]

ФОТО + ВИДЕО: Драматична состојба во Русија по падот на метеорит

ФОТО + ВИДЕО: Драматична состојба во Русија по падот на метеорит

Состојбата во рускиот град Чељабинск и областа околу градот каде утрово падна делови од метеор е сеуште ризична. До овој момент 1000 луѓе, од кои 159 деца, побарале медицинска помош, а неколку десетици објекти се погодени од делови на метеорот за кој претходно се сметаше дека е дел од астероидот ДА-14. Сергеј Смирнов од руската […]