Home » Posts tagged with » ЈП Комуналец
Сменет директорот на ЈП Комуналец Кичево, кадар на ДУИ нов директор

Сменет директорот на ЈП Комуналец Кичево, кадар на ДУИ нов директор

Зендел Јонузи од денес е новиот директор на ЈП „Комуналец“ Кичево.  Тој доаѓа на местото на досегашниот прв човек на ова комунално претпријатие, Васко Станкоски. Зендел Јонузи е  кадар на ДУИ , досега работел во ПЕ на Фондот за здраствено осигурување во Кичево , каде што во еден период беше и прв човек. Досегашниот директор Васко Станкоски […]

ЈП „Комуналец“ набави 15 нови контејнери

ЈП „Комуналец“ набави 15 нови контејнери

Деновиве ЈП Комуналец Кичево  набави 15 нови контејнери. Распоредени се по главните улици и на места каде што беа оштетени старите. Во иднина се предвидени да се набават уште вакви метални контејнери од 1,1 м2. ЈП Комуналец Кичево апелира до граѓаните да не го фрлаат градежниот шут, камења, земја и други тешки предмети во контејнерите поради нивно […]

Во петок краток прекин на водоснабдувањето

Во петок краток прекин на водоснабдувањето

Во петок, 19 јули, поради приклучување на новоизградена водоводна линија на Булевар Ослободување и исклучување на старата азбесна водоводна линија, ќе има прекин на водоснабдувањето во централното градско подрачје во периодот  3.30-11.00 часот наутро. ЈП „Комуналец“ апелира до граѓаните и правните субјекти да обезбедат потребна количина на вода за пиење за сопствени потреби и замолува […]

Водата за пиење – сеуште горлив проблем за жителите на Вранештица и околните села

Водата за пиење – сеуште горлив проблем за жителите на Вранештица и околните села

Иако, може да се каже, спијат на вода, често пати немаат вода ни за пиење. Ова е горлив и долгогодишен проблем на жителите на Вранештица и селата во вранештичко кои пред повеќе од една деценија се приклучија на новиот водовод. Водоводот требаше да им донесе редовно водоснабдување со чиста и питка вода од системот „Студенчица“. […]

Кичевски„ Комуналец“ сукцесор на комуналните претпријатија од поранешните општини

Кичевски„ Комуналец“ сукцесор на комуналните претпријатија од поранешните општини

Од 01.07.2013 година, комуналните претпријатија од поранешните општини Зајас, Осломеј, Другово и Вранештица, се припојуваат кон ЈП„Комуналец” Кичево. Со оваа одлука од почетокот на наредниот месец, во реорганизираната Општина Кичево  ќе продолжи да функционира само едно јавно претпријатие од оваа област. – Комуналните претпријатија Бисер – Вранештица, Хигиена – Другово, Хиѓиена – Осломеј, Пастертија – […]

Задутре голем дел од Кичево ќе остане без вода

Задутре голем дел од Кичево ќе остане без вода

Поради отстранување на дефект на цевководот кај бензиската пумпа на Макпетрол, задутре, среда (26 јуни), ќе има прекин на водоснабдувањето во голем дел од градско подрачје. Вода ќе има во делот на населбата Горица. Водоснабдувањето ќе биде прекинато во 04:00 часот наутро па се до 12:00 часот (или порано) до кога ќе се санира дефектот. […]

Прекин на водоснабдувањето за корисниците по булеварот

Прекин на водоснабдувањето за корисниците по булеварот

Поради дефект кој настана вечерва, утре со почеток од 5.00 часот ќе има прекин на водоснабдувањето поради отстранување на дефектот кој настана на Булевар, поради тоа е запрен главниот вентил на Ф 400, јавуваат од ЈП Комуналец. Екипата од РЕ Водовод ќе излезат на терен уште во раните утрински часови со цел за побрзо санирање […]

Утре прекин на водоснабдувањето

Утре прекин на водоснабдувањето

ЈП Комуналец – Кичево известува дека во текот на утрешниот ден (среда, 12 јуни) ќе има прекин на водоснабдувањето во централното градско подрачје во периодот од 08:00 до 15:00 часот. Прекинот е поради пуштање на новата водоводна линија Ф400 на булеварот „Ослободување“. ЈП Комуналец

ФОТО: ЈП Комуналец работи на санација на хаваријата на градскиот водовод

ФОТО: ЈП Комуналец работи на санација на хаваријата на градскиот водовод

Утрово настана голема хаварија на водоводната мрежа во Кичево. Како што информираат од ЈП Комуналец, дефектот настанал при извршување на градежни работи на фирмата Еуро Проект Скопје кои правеле приклучок на улицата Борис Кидрич, по што бил оштетен главниот цевковод. Оваа фирма е добитник на тендерот за изградба на водоводна мрежа. По ова екипи на […]

Базенот подготвен за Водици

Базенот подготвен за Водици

ЈП Комуналец утрово го наполни базенот во домот на АРМ по повод големиот христијански празник Богојавление – Водици. ЈП Комуналец заедно со Општина Кичево и годинава го организира фрлањето на крстот. Традиционалното фрлање на светиот крстот ќе се одржи на 19 јануари. Се смета дека на тој ден сите води се свети, а за оној што […]

Page 1 of 212