Home » Posts tagged with » 2004
10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

10 години од неуспешниот Референдум против срамната територијална поделба

Тешко ми е што го пишувам ова. После 10 години е уште погорко чувството отколку тој врнежлив 7-ми ноември. Денес, точно пред 10 години се одржа референдумот против новата територијална организација на Република Македонија. 10 години после тоа, само на најиндоктриниран слепец не му е јасно која катастрофа претставуваше тој закон. Ќе ме извините за […]

ТЕМА: Избирачките одбори во Кичево за Локалните избори 2013

ТЕМА: Избирачките одбори во Кичево за Локалните избори 2013

Изминатите неколку дена актуелна беше темата посветена на Избирачките одбори во Кичево за престојните Локални избори во 2013. Оправдано, после неколку новинарски написи, истата предизвика големо внимание помеѓу кичевчани. Со цел да нема разногласија, ќе се потрудиме појасно да пренесеме по која методологија се избираат, врз база на што се избираат, влијанието на територијалната поделба […]