Home » Posts tagged with » key safety systems
Започна со работа фабриката на KSS во Кичево (фото)

Започна со работа фабриката на KSS во Кичево (фото)

Американската компанија Ки Сејфти Системс (КСС) денеска почна со производство во фабриката во слободната економска зона во Кичево. Во новиот производствен капацитет годишно ќе се произведуваат три милиони воздушни перничиња за автомобили и се очекува годишен извоз од 70 милиони евра. Вкупната инвестиција на КСС во износ од 15 милиони евра треба да отвори вкупно […]

„Key safety systems“ ќе отвори 800 работни места во Кичево

„Key safety systems“ ќе отвори 800 работни места во Кичево

Вкупно 800 работни места планира да отвори американската компанија „Key safety systems“ (КСС) чиј производствен погон што ќе се гради во слободната економска зона во Кичево, треба да биде готов во вотрата половина на идната година. Изградбата ќе почне пред крајот на оваа година, а за време на третиот квартал од 2015-та, фабриката ќе биде […]

KEY SAFETY SYSTEMS ги објави првите огласи за работа

KEY SAFETY SYSTEMS ги објави првите огласи за работа

Американската компанија Key Safety Systems која треба да започне со работа во ТИРЗ Кичево, деновиве ги објави првите огласи за работа. Компанијата бара: 1) Техничар за одржување (една позиција). Потребни квалификации: – завршено средно училиште од областа на техничките науки – минимум 2 години работно искуство во оваа бранша; – солидно познавање и ракување со […]