Home » Posts tagged with » KSS
Започна со работа фабриката на KSS во Кичево (фото)

Започна со работа фабриката на KSS во Кичево (фото)

Американската компанија Ки Сејфти Системс (КСС) денеска почна со производство во фабриката во слободната економска зона во Кичево. Во новиот производствен капацитет годишно ќе се произведуваат три милиони воздушни перничиња за автомобили и се очекува годишен извоз од 70 милиони евра. Вкупната инвестиција на КСС во износ од 15 милиони евра треба да отвори вкупно […]

Американската КСС почнува да ја гради фабриката во Кичево

Американската КСС почнува да ја гради фабриката во Кичево

Американската компанија „Кеј Сејфти Системс“ (КСС) за две до три недели ќе започне со изградбата на производствениот погон во слободната економска зона во Кичево. Објектот со површина од 13.600 метри квадратни треба да биде готов до втората половина на ноември и во него до крајот на годинава се планира да се вработат 300 луѓе. Ова го истакна […]

Американската фабрика во Кичево бара референт за увоз-извоз

Американската фабрика во Кичево бара референт за увоз-извоз

Американската компанија за производство на безбедносни перничиња, Key Safety Systems, која наскоро треба да започне со работа, распиша оглас за вработување на Референт за увоз-извоз. Кандидатот треба да има завршено високо образование (предност се зема завршен смер по надворешна трговија), добро познавање на царинските прописи, 2 години работно искуство на слично работно место и задолжително […]

KEY SAFETY SYSTEMS ги објави првите огласи за работа

KEY SAFETY SYSTEMS ги објави првите огласи за работа

Американската компанија Key Safety Systems која треба да започне со работа во ТИРЗ Кичево, деновиве ги објави првите огласи за работа. Компанијата бара: 1) Техничар за одржување (една позиција). Потребни квалификации: – завршено средно училиште од областа на техничките науки – минимум 2 години работно искуство во оваа бранша; – солидно познавање и ракување со […]