Заменик министерот Ѓорѓија Сајкоски во посета на Демир Капија

Категории: Македонија, Слајдер

Заменик министерот за локална самоуправа, Ѓоргија Сајкоски, вчера ја посети општина Демир Капија. Во рамки на посетата тој се сретнa со градоначалникот на општина, Трајче Димитриев и се запозна со реализацијата на актуелните проекти во општината, со акцент на потенцијалите за реализација на проектите за прекугранична соработка и за регионален развој, кои што ќе бидат имплементирани преку меѓуопштинска соработка и соработка со Центарот за развој на вардарски плански регион.

Градоначалникот на Општина Демир Капија, Трајче Димитриев го запозна заменик Министерот за локална самоуправа, Ѓорѓија Сајкоски за тековниот проект и идните предлог проекти во ИПА Прогамата за прекугранична соработка на Р.Македонија и Грција. Во Демир Капија, покрај проектите финансирани од општинскиот буџет, донациите од дипломатските претставништа во Р.Македонија и владини средства, завршена е реализацијата на проект од првиот повик на ИПА Програмата за прекугранична соработка на Р.Македонија и Грција. Преку овој проект се отвори Центар за едукација и вмрежување во туризмот, ЦЕНЕТ, кој што е единствен во овој регион и пошироко. Заменик Министерот беше информиран и за трите апликации со предлог проекти доставени од страна на ЕЛС Демир Капија на последниот повик на ИПА Прекугранична соработка на Р.Македонија и Грција 2007-2013 година.

Заменик министерот Сајкоски истакна дека владата на Република Македонија и министерството за локална самоуправа ке работат во насока на подржување на сите проекти и иницијативи кои произглегуваат од сите општини во републикава.

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: , , , ,