Гордан Здравков поднесе нетповиклива оставка на кормилото на Напредок

Досегашниот тренер на Напредок  Гордан Здравков , вечерва поднесе неотповиклива оставка на кормилото  шеф на стручниот штаб на Напредок.До наименувањето на нов прв тренер  на клубот ,оваа улога ќе ја обавува досегашниот асистетнт на Здравков, Драган Матески – Пикси , кој утре ќе ја води екипата и на Куп натпреварот со Локомотива во Скопје.Оставката се должи на слабите резултати на екипата на Напредок на стартот од новата првенствена сезона.
Tекст и фото: Зоран Антоски