ФОТО: Кичево осамна под албански знамиња

Вчера Кичево осамна под албански знамиња. По поставувањето на знамето во село Грешница, вчера на повеќе места во градот беа поставени албански знамиња и транспаренти со пораки по повод 100-годишнината од албанската независност.

Ваквите самоволни постапки не придонесуваат ништо добро за Кичево и кичевчани без разлика дали се Македонци, Турци, Албанци, Роми, Власи…