15 пронајдоци чии иноватори треба да добија Нобелова награда

15. Аудио-систем за автомобил кој нема да се пушти се додека не врзете сигурносен ремен

14. Индикатор за истрошеност на гуми

 

13. Аголни фиоки за кујна

12. Машина за перење која точно знае да ги испере флеките 

11. Автомат кој ќе ви ги врати парите ако не го добиете она што сте го барале

10. Куќички за домашни миленици пред супермаркет

9. Исплакнете ја устата после јадење со помош на оваа машина

8. Тоалет со врати кои немора да ги допирате за да се отворат

7. Гуми кои немора да ги пумпате

6. Колички во супермаркет во кои можете да пренесувате не само деца, туку и постари лица кои неможат да одат

5. Бележници кои ги оставате на расипани колички во супермаркет

4. Различни копчиња за повикување пожарна и медицинска помош

3. Библиотека со послужавници

2. Сад за сос кој ви овозможува да регулирате колку ќе додадете

1. Ограда која не само што ве чува, туку на која може безбедно да седнете