Во кичевската касарна одбележан Денот на единицата – 21 мај

Со воена свеченост и во присуство на голем број на гости, денес во кичевската касарна беше одбележан Денот на единицата – 21 мај.

На свеченоста беа присутни и командантот на Здружената оперативна комада генерал мајор Зоран Милески, командатот на 1. механизирана пешадиска бригада, бригаден генерал Миче Ѓоргоски, градоначалници од општините во зоната на одговорност, голем број претставници на јавниот сектор, како и ученици од кичевските основни училишта и од Охрид.

На свеченоста пред многубројните присутни говореше командантот на 4. менанизиран пешадиски батаљон, потполковник Боро Латкоски.

Читај повеќе