Кичевчани освоија трето место за најдобра Андроид апликација

На 27 февруари во Holiday Inn се одржа државен натпревар за најдобра телефонска апликација организирана од Агенцијата за Електорнски Комуникации Македонија.
Од кој од 200 апликации беа одбрани 10 финалисти.

Меѓу нив беа и кичевчаните  Антонио Лазески и Славиша Коцевски од Кичево кои во соработка со Гоце Тренчев од Радовиш освоија трето место со апликацијата  Smart Schedule.

Самата апликација создадена за да ја подобри комуникацијата помеѓу институциите и граѓаните на Република Македонија. Апликацијата нуди брзо и ефикасно закажување на состанок со секоја државна институција или приватна компанија.

Честитки за наградата!

Exit mobile version