ФОТО: И Али Ахмети „си метна пушка малихера“ за денешниот митинг во Кичево

Пред неколку часови се појави и овој повик и тоа на Facebook страната на ДУИ. По Фатмир Дехари, еве го и Али Ахмети со калашњиков.

Превод на повикот: „Дали има некој Албанец што утре нема да биде во Кичево?! Кичево е нашата крв која не се простува
Централен Митинг, четврток, 21март, 18: часот, центар на Кичево“

Апел до сите граѓани на Кичево да не подлегнуваат на никакви провокации.