Кичево повторно осамна под албански знамиња (фото)

kicevo14-2

Кичево и оваа година повторно осамна со албански знамиња на секоја бандера. Освен на јарболите пред државните установи и големиот јарбол пред железничката станица, македонски знамиња нема. Знамињата се поставени од Општина Кичево.

Поставени се и транспаренти со пораки за денот на албанското знаме и независноста на соседна Албанија. Овие постапки предизвикуваат револт и несугурност кај неалбанското население кое живее во Кичево и овие постапки ги гледа како провокација, демонстрација на сила и уште еден атак врз соживотот.

kicevo14-1

kicevo14-7 kicevo14-6 kicevo14-5 kicevo14-4 kicevo14-3