Бадник неработен ден за православните верници

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 6 јануари 2013 година (недела), Бадник, ден пред Божиќ, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика, им го честита Бадник на граѓаните од православната вероисповед.

Exit mobile version