Базенот подготвен за Водици

ЈП Комуналец утрово го наполни базенот во домот на АРМ по повод големиот христијански празник Богојавление – Водици. ЈП Комуналец заедно со Општина Кичево и годинава го организира фрлањето на крстот.

Традиционалното фрлање на светиот крстот ќе се одржи на 19 јануари. Се смета дека на тој ден сите води се свети, а за оној што ќе го најде крстот годината ќе биде среќна и бериќетна.

Оваа христијанска традиција е посветена на крштевањето на Исус Христот во реката Јордан од страна на Јован Крстител.