Бочевски: Со толку отсуства и Барселона не би била фаворит

Напредок го пречекува забревтаниот состав на Тетекс без речиси пола тим бидејќи Бочевски нема да може да смета на „поцрвенетите“ Симјаноски, Василев и Петрески, како и повредените Најдовски,Костенцоски и Михајлоски.

Овој играчки хендикеп кичевскиот прволигаш не може да го надомести со соодветен квалитет на клупата, бидејќи од секогаш „сино-белите“ важеле за состав со недоволно квалитетни резерви. Овие проблеми го ставаат во голема неизвесност тренерот на Напредок, Драган Бочевски, кај кого сè уште има огорченост по дуелот со Силекс, кога судијата Мечкаровски исклучи дури тројца фудбалери на кичевскиот тим.

Зоран Антоски

Извор: Македонски Спорт