Бранителот од Кичево Миле Гиноски доби спомен обележје

На 23 јули, денот кога Миле Гиноски – Гина во кризната 2001 година, беше убиен  кај селото Рибница дебарско, откриено е спомен обележје  во негова чест во близина на родното село Пополжани.
Чинот на откривањето на спомен обележјето беше извршено од страна на претставници на Здружението „Бедем и Јохан Тарчулоски.
Зоран Антоски
Exit mobile version