Кичевскиот филм “Баба” достапен и на интернет

Краткиот филм “Баба” кој ја имаше својата премиера пред кичевската публика овој септември, од вчера е достапен и на интернет

Read more

Рехабилитација на патниот правец „Преку Турла“ можност за развој на голем регион

Постарите жители на кичевско го помнат преминот „Преку Турла“. Тоа е стариот пат кој од Кичево се одело за накај

Read more

АНКЕТА: Дали на Кичево му е потребно зонско паркирање во текот на летото?

Во текот на летниот период, осеобено помеѓу 1-ви јули и 1-ви септември интензитетот на сообраќај на кичевските улици се зголемува

Read more

Дознајте на кои факултети во Кичево можете да се запишете

Факултетите кои функционираат во Кичево иднава за претстојната учебна година имаат вкупно 670 слободни места за студентите. Износот на школарината

Read more

Хуманитарен концерт за поправка на црквата Свети Атанасиј во Премка

Во Центарот за култура „Кочо Рацин“ ќе се одржи хуманитарен концерт со цел да се соберат средства за поправка на

Read more

Молба за помош од родителите на Кристијан Јовески

Со болка и понизност се обраќаме за помош во врска со тешката здравствена ситуацијата на нашиот син, единец, која ја

Read more

Апел за помош: Да му ја вратиме насмевката на Кико

Кристијан Јовески е успешно опериран. Предоперативните и постоперативните зафати се одвиваат во државните установи, но самиот оперативен зафат морал да

Read more

Подмирете ги старите долгови кон ЈП Комуналец на рати без камата

ЈП Комуналец почнува кампања со која на корисниците им нуди можност да ги платат сите отворени долгови кон јавното претпријатие

Read more