Брзо напредува изградбата на социјалните станови во Демир Хисар

За нецела половина година веќе започна да се гради вториот кат. Дел од градежните работи започна уште кон крајот на

Read more

Демирхисарскиот градоначалник се враќа од Загреб

Денеска е последниот ден од тридневната работна посета на градоначалниците од Пелагонискиот плански региона на Задар, Република Хрватска. Како што

Read more

Регионален фудбалски турнир во Демир Хисар

Над 90 млади и талентирани македонски фудбалски надежи, организирани во 4 екипи, учествуваа на традиционалниот Регионален кадетски фудбалски турнир „Демир

Read more

Демир Хисар слави 69 години од ослободувањето

Свеченостите на одбележувањето на 69 годишнината од ослободувањето на Демир Хисар  започнаа со церемонија на традиционално положување цвеќе на споменикот

Read more

Започна учебната година во Демир Хисар – од дваесет првачиња во градот, половина се од албански мајки

За демирхисарските основци од трите училишта во Демир Хисар, Жван и Смилево и средношколците од  „Крсте П. Мисирков“,успешно започна новата

Read more

Демирхисарска џип турнеја: Рускиот педесетгодишник ги посрамоти европските тешкаши

Најголема атракција на II – та традиционалната демирхисарска џип турнеја „По врвиците на демирхисарските ослободители“ беше рускиот теренец ГАЗ 69. 

Read more

ФОТОГАЛЕРИЈА: Втора Демирхисарска Џип турнеја

Двестетина вљубеници во високите октани и моќните теренски октани го прифатија 60 километарскиот предизвик за совладување на тешко прооден планински

Read more