Кичевчанец во Тбилиси: Како ја доживеав Грузиската престолнина

Првиот впечаток кога се симнавме од авионот на аеродромот Шота Руставели во Тбилиси, беше дека ќе имаме привилегија да се

Read more

Стојаноски: Со напорна работа едноставно е да се биде помеѓу најдобрите

Дарко Стојаноски е млад и ведар човек, по вокација Правник. Пред неколку дена, заедно со тимот од Правниот факултет „Јустинијан

Read more

Правниот факултет од Кичево „по кратка постапка“ ќе го селат во Битола

Во петокот, на 4 мај до Собранието на Република Македонија бил поднесен предлог-закон за измена (по скратена постапка) на постоечки

Read more

Кичевчанката Ева Димитриеска, најдобар играч во категоријата 2004/05 на Вардар Јуниор лигата

Успесите доаѓаат полека, со многу упорност и вежбање. На крај, убавината во сето тоа е патот што си го изодел

Read more

Хроничен проблем со водоснабдувањето во Кичево и кичевско

Ако еднаш имаше вода и за пиење и за вадење на бавчите, во последниве години Кичево се соочува со проблем

Read more

Не остана никој ни за да пијам кафе кога ќе се вратам дома

Бевме гимназијалци и имавме соништа. Мегаломански. А какви би биле ако не мегаломански кога си млад?… Нејсе. Во основа сите

Read more