Денот на дрвото – 3 декември неработен за сите граѓани

den-na-drvo

Среда – 3 декември е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија заради спроведување на акцијата „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“, соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика.

Министерството го прогласи 3 декември за неработен ден по донесената Одлука на Владата на Република Македонија, заради спроведување на оваа акција.