Дивата сеча ги пустоши шумите во Кичевско

Дивите сечачи наголемо „оперираат“ во околината на Кнежинскиот манастир во Кичево. Голем број пресечени дабови дрвја, е непријатната слика која може да се забалежи во должина од околу два километри покрај патот до манастирот.

Вработените од шумската полиција од Кичево велат дека и покрај контролите кои ги вршат, не можат целосно да ја заштитат шумата.

Читај повеќе