„Ендорфините“ ќе го искачуваат Пелистер во чест на Мурато

Планинарското друштво „Ендорфин“ од Кичево ќе земе учество во искачувањето на врвот „Пелистер“ (2601 н.в.) кое се одржува традиционално во чест на Димитар Илиевски – Мурато, првиот македонски планинар кој го искачи Монт Еверест и го загуби својот живот. 

Должината на патеката е 30 километри. Искачувањето е закажано за сабота, 12 мај, а пријавувањето е до 10 мај (повеќе на линкот).