Езеро кај млинот, не одете без чамец (фото)

mlin1.1

Кај кичевскиот млин при поголеми врнежи без исклучок се завирува поголема површина. Неретко тука заглавуаат автомобили кои ги вадат со механизација. Езерото кое се направи денес, буквално го направи овој дел непрооден, па автомобилите се пренасочуваат кон алтернативен пат низ градот што предизвикува нервоза, како кај граѓаните, така и кај возачите.

Оваа критичка точка, заедно со уште неколку други треба во најскоро време да бидат решени. Дотогаш, „ќе пливаме“.

Mlin1

Фото: Davy