Во Кичево ќе се гради фабрика за производство на биогас

Кичевчанецот Фаик Шериф кој е на привремена работа во Швајцарија е инвеститорот кој доби дозвола за изградба на фабрика за производство на биогас.

Фабриката ќе се гради во индустриската зона „Иванидол“ во Кичево и се предвидува првично да се вработат 15 луѓе. Како суровина ќе се користат биоразградливи материјали (лисја и трева). Инвестицијата ќе чини над еден милион евра.

Ова е уште една од редот погони кои никнуваат во индустриската зона Иванидол која беше отворена пред неколку години, а моментално таму функционираат неколку погони, а има најави и за други.