ФОТО: Како се прославија Водици 2013 низ Кичево и Кичевско! Празник за очи и душа!

Празник за очи и за душа! Разни села, слични обичаи. Само и само во Кичево. Нашето наследство, нашето богатство. Ден за да се видиме тие што ретко се гледаме. На грутката на нашите предци. Ако правилото е за Божиќ кај и да си – дома да си, Кичевчани имаат уште едно – и за Водици да си дома. На оние кои се далеку од дома, овој ден срцето и мислите најмногу им се тука. Негување на прадедовската вера и обичаи, средби, оро, песни.

Овие слики се благодарение на Вас! Нема кичевчанец и воопшто човек кој ќе остане рамнодушен. Пак ќе речам, особено оние кои се далеку од дома. Догодина да дојдете. Радува што од година во година во поголем број не има.

Галериите, секако не се конечни и ќе бидат надополнувани. Засега ги имаме од овие села, тоа што е достапно. Помогнете и испратете фотографии од вашето село на kontakt@kicevo.mk.

НЕКА НИ Е ЗА МНОГУ ГОДИНИ, БОГ СЕ ЈАВИ! ДОГОДИНА ВО ПОГОЛЕМ БРОЈ И ПОВЕСЕЛО!

КИЧЕВО

БРЖДАНИ

БЕЛИЦА

КОЗИЦА

КЛЕНОЕЦ

ИЖИШТА

ИВАНЧИШТА

ЕХЛОЕЦ

ТАЈМИШТЕ

РАШТАНИ

КЛАДНИК

МАНАСТИРСКО ДОЛЕНЦИ

ЛАЗАРОВЦИ

ЛЕШНИЦА

ПОДВИС

ДУШЕГУБИЦА

БУКОЈЧАНИ

ДВОРЦИ

ПРЕМКА

ТУИН

КНЕЖИНО

ЦЕР

ВИДРАНИ

ДОЛНО ДОБРЕНОЕЦ

 СРБЈАНИ

ОСОЈ

КРУШИЦА

 КАРБУНИЦА

БИГОР ДОЛЕНЦИ

РАБЕТИНО

МИОКАЗИ

 

Exit mobile version