И ОУ „Санде Штерјоски“ без струја

Во текот на вчерашниот ден екипи на ЕВН го исклучија од електродистрибутивната мрежа и основното училите „Санде Штерјоски“. Исклучувањето е поради акумулирани долгови од близу 400 000 денари.

Учениците од ова училиште ќе одржуваат настава додека не падне мрак, а изгубените часови дополнително ќе ги одработуваат.

Во текот на вчерашниот ден струјата беше исклучена во основните училишта „Др. Владимир Полежиноски“ и „Кузман Јосифоски – Питу“.