Ифтарска вечера за верниците од Кичево

Вечерва на една улица во средиштето на Кичево, беше организирана Ифтарска вечера, која за верниците од градот ја служеше збратимената општина Бајрам Паша од Република Турција, општина каде што има најголема колонија на иселеници од Македонија, и каде активно функционира Кичевското здружение.

– Традиционално во месецот на Рамазанот, во Кичево Ифтарската вечера за верниците од градот организира збратимената општина Бајрам Паша од Република Турција. 

Читај повеќе

Exit mobile version