Продолжи изградбата на повеќенаменското спортско игралиште

По две години од почетокот на изградбата и по пауза од година и пол, продолжи изградбата на повеќенаменското спортско игралиште, што се наоѓа во кругот на О. У. Кузман Јосифоски – Питу во Кичево, и кое е дел од проектот на АМС за иградба на повеќенаменски спортски игралишта ширум нашата земја.

Деновиве работите се одвиваат со засилен интензитет и се очекува наредниот месец истото да биде предадено во употреба.Тоа ќе биде добредојдено за основците од ова училиште , бидејќи  ја немаат толку потребната спортска сала.
Зоран Антоски