Извидниците добија кров над глава

Извидниците од одредот „Мирко Милески“ од Кичево, по децении немање услови за работа конечно можат да се радуваат. Добија современ објект кај „Соколаната“ каде можат нормално да ги извршуваат своите активности.

Многу кичевчани носат убави спомени од извидници. Ова нека е продолжение на големата традиција на кичевските извидници.