„Република“: Јохан денеска излегува од затвор!

Јохан Тарчуловски излегува денес од затворот во Германија. Екипата на „Република” замина за Диц, каде што Тарчуловски ја издржуваше казната затвор. За некој час се очекува Јохан да го напушти затворот.

„Република” пишува дека ќе ги објави првите фотографии, како и видео од излегувањето на слобода

-Илјадници Македонци од дијаспората се заинтересирани за излегувањето на Јохан. Се очекува тој попладне да се сретне со нашите иселеници во црквата во Мајнц, кој во непосредна близина на Диц, каде што Јохан ја одлежуваше осум годишната казна затвор. „Република” наскоро ќе објави подетални информации од случувањата во Диц, пишува порталот.