ФОТО: Канонизација на Пречистанските Преподобномаченици

Дојдоа реки народ од сите делови на Македонија. Дојдоа браќа од соседните земји. Се сочува споменот за тројцата монаси кои маченички пострадаа во 1558 година, Преподобните Евнувиј, Пајсиј и Аверкиј. Атмосферата беше божествена. Еден од најубавите денови откако битисува манастирот Света Богородица Пречиста.

Exit mobile version