ФОТО: Кичевчанката Кристина Спасеноска е најубавата Македонка!

Фото: Телеграф.Мк

Кичевчанката Кристина Спасеноска (21) ја доби круната „Мис на Македонија“ на изворот кој се одржа доцна синоќа. Мисот во септември ќе ја претставува земјава на светскиот „Miss world“, што ќе се одржи во Индонезија. Кристина често ја споредуваат со Андријана Лима. Пред неколку дена победи на изборот за „Мис на Балкан”.

Прва придружничка е Михаела Иванова (21) од Скопје  која работи како менаџер на дискотеката „Привелиџ“ , додека, пак, втора придружничка е девојката на Влатко Лозановски, Савка Грачанин (22) од Валандово.

Кристина Спасеноска е родена на 7 август 1992 година. Денес е студентска на Педагошкиот факултет во Битола.

Exit mobile version