Кичево предилинденски центар на Македонија

Дека Кичево отсекогаш било срцето на Македонија, потврда се и овонеделните настани, кога сите коњанички чети поминаа низ градот под Илиница, за да стигнат до Крушево.Уште еднаш срцето на кичвчани беше широко отворено за сите домољуби од земјава ,кои тргнаа на пат за градот под Коријата и Мечкин Камен, за градот на македонскиот непокор.
Текст и фото: Зоран Антоски Кичево