Кичевските училишта повторно имаат струја

Кичевските основни училишта од вчера повторно имаат струја. Тие беа исклучени од електроенергетскиот систем минатиот вторник.

Во две од нив сеуште нема греење, а учениците веќе трета недела не посетуваат настава. Општина Кичево која е надлежна за обезбедување на греење, не изнајде начин да го реши проблемот и ја повика владата да ги снабди училиштата со 400 тони нафта за греење од стоковите резерви.