ФОТО: Како ќе изгледаат новите конаци на манастирот Богородица Пречиста

Новите конаци на манастирот Света Богородица Пречиста се градат на местото на некогашните конаци кои изгореле кон средината на минатиот век. Камен темелник беше поставен на 2 Август, Илинден, на денот кога беа канонизирани светите пречистански преподобномаченици.

Додадено 18.I.2012:

Како изгледале некогашните конаци: