Успешна крводарителска акција на Црвениот крст – Кичево

Krvodariteli

Општинската организација на Црвен крст-Кичево во соработка со Институтот за трансфузиона медицина и средното училиште “Мирко Милески” вчера организираа успешна крводарителска акција.

Целта на акцијата покрај собирање на течноста жто значи живот е и да се поттикнат младите луѓе да станат активни крводарители.

Во акцијата се собрани 46 единици крв.