Крводарителска акција во ПЗУ „Сонце“

Вчера во просториите на ПЗУ “Сонце“ се реализира акција за дарување на крв. Првата акција беше организирана на иницијатива на УЖ на ВМРО – ДПМНЕ Кичево. Оваа акција прерасна во традиција неколку години благодарение на активностите кои ги продолжи  г-ѓа Лиљана Стаматоска во соработка со ОО Црвен Крст -Кичево и Институтот за трансфузиона медицина.

Акцијата беше успешно завршена со оглед на тоа дека во неа масовно се вклучија голем број на хумани луѓе кои не го криеја задоволството дека преку дарувањето на својата крв спасиле живот.